Nagradni konkurs “Dizajnirajte svoju limenku”

Recan Fond u saradnji s Asocijacijom Sport za Sve, Festivalom Mikser, pokretom Supernatural i fabrikom za proizvodnju limenki Ball Packaging Europe, raspisuje konkurs za dizajn etikete organičene serije limenki.

Raspisivanjem nagradnog konkursa „Dizajniraj svoju limenku“, počinje velika kampanja Riken fonda i Asocijacije „Sport za sve“ Srbije, koja nosi naziv „Rekreiraj/Recikliraj“. Koncepti rekreativnog bavljenja sportom, kao i očuvanje životne sredine i reciklaža, mogu se lako povezati, pošto su odraz zdrave kulture ličnosti i tela.

U nagradnom konkursu „Dizajniraj svoju limenku“ moći će da učestvuju svi mladi, neafirimisani dizajneri. Prvonagrađena specijalno dizajnirana etiketa za limenku, biće proizvedena, a pobednik konkursa osvojiće put u London i odlazak na Londonsku nedelju dizajna. Najbolji radovi biće izloženi tokom Fesitvala Supernatural i Mikser festivala. Ove limenke sa jedinstvenim dizajnom, biće punjene negaziranim bezalkoholnim pićem i distribuirane na svim događajima koje će Riken fond i „Sport za sve“ Srbije zajedno organizovati.

Konkurs je otvoren do 10.04.2012 godine.
Najbolji rad na konkursu biće nagrađen sa
putovanjem u London tokom trajanja „London Design week“ (5 noćenja, troškovi avio karte)

Drugo mesto na konkursu biće nagrađeno sa:
biciklom od recikliranog aluminunijuma Riciletto – (proizvodnja CiAl u saradnji sa SpeedCross-om)

Treće mesto na konkursu biće nagrađeno sa:
biciklom retro dizajna Capriolo Flying Machine

O kvalitetu pristiglih radova doneće žiri u sastavu: Velizar Đelić – Asocijacija Sport za sve Srbije, David Banjai – Ball Packaging Europe, Ivan Lalić– Festival Mikser, Srđan Stanković-Supernatural, Jelena Kiš –recan Fond.

Pobednički rad kao i ostali najbolji radovi (po oceni žirija) biće izloženi tokom Festivala Supernatural i Mikser Festivala.

USLOVI KONURSA:
Predmet konkursa:
Dizajn etikete/štampe za limenku čija poruka jasno asocira na zdrav odnos prema sebi i svojoj životnoj sredini.
Tema konkursa:
rekreiraj /recikliraj
Koncepti rekreativnog bavljenja sportom, kao i očuvanje životne sredine i reciklaža, mogu se lako povezati, pošto su odraz zdrave kulture ličnosti i tela.
Upotreba:
Limenke će se proizvesti u ograničenoj seriji, a biće punjene negaziranim bezalkoholnim pićem i distribirani na događajima koje Sport za sve Srbije i recan Fond realizuju u 2012 i 2013 godini.
Limenka:
Dizajn se odnosi na limenku zapremine 330 ml, prečnika 52 mm
Dimenzije:
etiketa/štampa na limenci: 9 cm x 21cm
Format za predaju radova:
Preporučeni fromati su: Illustrator eps / ai, Freehand, Esko Grs, Artpro or Acrobat 7.0. Svi elementi dizajnirane etikete moraju biti u vektorskom formatu. Pored vektorskog formata, potrebno je poslati pregled predloženog rešenja i u PDF formatu.
Radove slati na e-mail adrese:

jelena_kis@recan.org i rudan@farmer-spaic.co.rs

Detalje kao što su reciklažni znak, podatke o punjenju, proizvodnji i ostale tehničke detalje će organizator konkursa sa dobitnikom nagrade naknadno uneti u rešenje.

You may also like...