Obeležen Svetski dan bez automobila u Kragujevcu

Projekatom Eko strit parti , koji realizuje Udruženje mladih entuzijasta u saradnji sa Đačkim parlamentom Prve kragujevačke gimnazije, ove godine je osmi put obeležen 22. septembar, Svetski dan bez automobila .

Manifestacijom Eko strit parti, Đački parlament Prve kragujevačke Gimnazije u saradnji sa Udruženjem mladih entuzijasta , a uz podršku grada Kragujevca , obeležio je 22 . septembar Svetski dan bez automobila. Osmu godinu za redom na ovaj dan u Kragujevcu je za saobraćaj bio zatvoren deo glavne ulice , a u njoj su organizovane akcije i dešavanja za različite generacije .

pri-eko-strit-sveta-avi-still004

  • Danas imamo puno manifestacija pre svega ekološkog karaktera kao što su eko lavirint, razne sportske aktivnosti, ali pre svega važno je što možemo da podignemo svest o volonterizmu. Pozvani su učenici iz Prve kragujevačke gimnazije koji su mogli da budu volonteri na našem projektu i tako se zabave zajedno sa nama – rekao je Sava Pavlović, Đački parlament Prve kragujevevačke gimnazije.

Ovaj projekat, pored edukativnog i zabavnog karktera, imao je za cilj da podseti naše sugrađane na bitnost ekologije i očuvavanja životne sredine.Kragujevac je danas bio jedan od blizu 900 evropskih gradova, koji su bili u znaku prevoznih sredstava koja ne zagađuju životnu sredinu.

You may also like...